divendres, de gener 22

educació postural



La freqüència, cada vegada major, de dolor d'esquena i patologies de la columna vertebral ens posen alerta sobre la importància de la prevenció mitjançant l'adquisició d'uns correctes hàbits posturals.

Almenys un 80% de la població tindran algun episodi de mal d'esquena, sent un dels problemes més freqüents amb els quals s'acudeix a la consulta del metge i, una de les tres causes més freqüents d'incapacitat laboral en el nostre país.

 En pediatria, un de cada tres nens ha consultat alguna vegada per dolor d'esquena, quan s'inicien hàbits posturals incorrectes. La postura de cada individu té característiques pròpies, i està determinada per factors diversos com el to muscular, l'estat dels lligaments, els contorns ossis, etc.

 La forma de recollir un objecte del sòl, de caminar, d'asseure's per a estudiar o veure televisió, de romandre parats dempeus, de dur la compra etc, poden afectar de forma molt diversa a la nostra columna vertebral, contribuint a mantenir una bona estàtica corporal o per contra, afavorint certes alteracions. Els problemes posturals comencen en la majoria dels casos per l'adopció continua des de la infància de postures inadequades que semblant més còmodes, van modificant o viciant la biomecànica postural correcta, i que de no ser corregides a temps perduren durant tota la vida de l'individu. Quan corregir-los? La millor edat per a canviar els hàbits posturals incorrectes és, sens dubte la infància, ja que després aquests hàbits ja estan més arrelats i són de mes difícil correcció.

 D'ací la importància de l'educació postural, ja que quan els mals hàbits estan en el seu inici, es poden corregir fàcilment amb simples consells posturals, i evitem així que evolucionin a un trastorn estàtic de l'alineació corporal, i secundàriament, a una patologia que precise tractament.

ACÍ TENIU L'ENLLAÇ A UN VIDEO AMB EXPLICACIONS:

7 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Muy shulo el trabajo!
    Me mola mazo!
    Mireia guapa!
    EJEJEJEJEJEEJJEEJEJEJEJEJE :]

    ResponElimina
  7. esta bastante bien. mireia guapa :) ja ja ja ja ja ja

    ResponElimina